Son yılların en yüksek enflasyonu , hayat pahalılığı , TL nin değer kaybı adına ne derseniz deyin 2022 yılında yaşadık . A dan Z ye , özellikle tarım ve hayvancılık üretiminde kullanılan girdilerinde inanılmaz bir fiyat artışına şahit olduk , yaşadık . Çözüm olarak ne öneriliyor , sabredin , bekleyin , şükredin , üretin . Biz de inadına üretim diyerek , üretim yapmaya devam ediyoruz .
Bu günlere bir günde gelinmedi , özellikle “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi” ile başlayan , “sınırsız yetki , sıfır denetim” , liyakatsız atamalar ,plansız , programsız günü birlik alınan kararlar , üretim odaklı olmayan yatırımlar vb. Savurganlık , israf hat safhada , gerekli /gereksiz kamu harcamaları , ödeme garantili tesisler . Adaletten , hukuktan ,demokrasiden gittikçe uzaklaşan iktidar , İktidarın sopası haline gelen kamu kurum ve kuruluşları …
Bazı dostlarımız kızıyorlar , peki hiç mi iyi bir yapılmadı diye soruyorlar , tabi ki yapıldı , unutmayalım “Bozuk saat bile 24 saatte iki defa doğru vakit gösterir “ sözünü unutmayalım. Bunca kamu kaynağını kullanacaksın , devasa borçlanacaksın hiçbir şey yapılmadı denemez . Burada önemli olan kamu kaynaklarının , yatırımların ekonomiye katkısı ne ? O sorgulanmalı .
Önümüzdeki yıl , Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri var . Seçim tarihi henüz belli değil. Seçimin tarafları “ Cumhur İttifakı ( AKP , MHP, BBP, Vatan Partisi ) , Millet İttifakı ( CHP , İYİ Parti , DEMOKRAT Parti , DEVA Partisi , GELECEK Partisi , SAADET Partisi ) Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan , gerçi adaylığı Anayasaya göre üç dönem kuralına takılıyor ama henüz o tartışmalar başlamadı . Millet İttifakı’nın adayı henüz açıklanmadı . Millet ittifakı liderleri “Güçlendirilmiş Parlementer Sisteminin” yol haritası tamamlanınca aday açıklanacak demesine rağmen iktidarın kontrolündeki medya ve sosyal medyadaki troller her gün “ aday kim” soruyorlar , tartışıyorlar , şu olursa , bu olursa vb. tartışmalara en son İBB Ekrem İmamoğlu da dahil edildi. İktidar ve medyası Millet ittifakını dağıtmak için elinden geleni yapıyor . Bekleyip göreceğiz .
Bölgemiz için patates tohumunda tedarikçiler kısıtlamaya gitti . Atlıhisar Tarım Krediye tohum yazılan çiftçiler bazı tohumlarda % 30 , bazı tohumlarda % 80 kesinti yapmak zorunda kalmış. Çiftçinin kaderi bu , geçen yıl başka , bu yıl başka sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz .
2010 yılında çıkan bir yönetmelikle çiftçinin elinden tohum yetiştirme yetkisi alındı , tohum yetiştirme Tohum şirketlerine verildi . Basit bir hesap yapalım , ne kadar zarardayız ; 1 ton anaç tohum 1000 Euro ( 20.000 TL) elde edilecek tohum 25 ton civarında , masrafı ile kg maliyeti 2-3 TL , peki biz ne kadara alıyoruz 15 TL ye İnanılmaz ! Aradaki farkı biz ödüyoruz , bizim cebimizden çıkıyor . Bu taksimi yapanları Allah bildiği yapsın , tarımı destekliyoruz diye maval okumasın .Nokta.