REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şuhut Anayurt Gazetesi

ÇİFTÇİNİN SESİ

ÇİFTÇİNİN SESİ
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
178 views
11 Haziran 2023 - 18:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde 2. Dönem başladı . Birinci dönemde Tarım ve hayvancılığın sorunları artarak devam etti . Çözüm konusunda çabalar günü kurtarmaktan öteye geçmemiştir . Gıda fiyatları inanılmaz artmış , dar gelirli vatandaş gıda kuyrukları oluşturmuştur.
Seçim öncesinde dönemin Tarım Bakanı Vahit Kirişçinin Afyon / Akrones Otelde yapılan sektörün sorunları toplantısında şimdiki bakan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bakan yardımcısı sıfatı ile katılmıştı .
Yeni Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’dan isteklerimiz
Ürün üretim planlaması yapılmalı , tarımsal destekler ona göre verilmeli . Örneğin bir sene üreticiyi rezil , bir vezir eden ürünler olmaması gerekir .
Tarımda çalışanları teşvik için genç çiftçilerin SGK primlerine destek verilmeli .
Tarımsal destekler sadeleştirilmeli , ödemeleri için bir takvim belirlenmeli . Çiftçi hangi desteği ne zaman alacağını bilmesi gerekir .
Tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV , boşta trafo kaybı gibi alınan ücretler kaldırılmalıdır , bu 1/3 oranında faturalarda düşme sağlayacaktır.
Yerli tohum , yerli damızlık hayvan üretilmeli , var olan araştırma , geliştirme kuruluşları , Üniversiteler için AR-GE çalışmalarına yatırım yapılmalı .
Tarım-Kredi Kooperatifleri banka gibi değil , kooperatif gibi çalışmalı .
En büyük giderimiz olan gübre ve ilaç konusunda milli kuruluşlar olmalı , Çiftçinin sahibi olduğu GÜBRETAŞ ve İran’ da satın alınan RAZİ gübre fabrikalarından yeterince yararlanamıyoruz . Faydalansak da yeterli değil . Konuyu bilenler ne demek istediği anladı
Toprak Mahsülleri Ofisi ve Et ve Süt Kurumu daha dengeleyici alım politikası izlemeli .
Tarım ve Hayvancılık kayıtları daha gerçekçi tutulmalı
Tarım müdürlüklerinde çalışan ziraat mühendisleri ve veterinerler sahada , üreticinin yanında olmalı
Üretici Birlikleri ve Tarımsal Kooperatiflerin , Yaş Sebze Meyve Hallerinde satış yerleri olmalı ki piyasada denge sağlansın . Tarlada 5 TL , tezgahta 20 TL diye feryat edilmesin .
Sözleşmeli üretimlerde tarım bakanlığı hakem olmalı , üretici mağdur oluyor .
Hayvancılığın gelişmesi için süt desteklenmeli , süt olmadan et olmaz sözüne uygun politikalar izlenmeli , ithalat ile hayvancılık kalkınmaz , günü kurtarırsın .
Sürüler için çoban sıkıntısı var diyorlar , doğru var . Bunun kaçak yollardan değil de resmi yollardan yabancı çoban alınabilir , örneğin Afganlar , sadece çobanlık yapar belgesini vereceksin kayıt altında çalışacak , başka işlerde çalıştırmayacaksın .
Tarım Bakanlığının bu sorunları çözecek , iyileştirecek kadroları var , isterse çözer , yeter ki o irade olsun .
Doğal afetlerden uzak , bol ve bereketli kazançlar dilerim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.