Mart , Nisan , Mayıs derken Haziran ayında da yağışlı havanın etkisinde kaldık , öyle ki yağmur göz açtırmıyor . Hala patatesini ekemeyen çiftçiler var , bundan sonra nasıl olur , verim alınabilinir mi bilmiyoruz . Ekimi yapılan mahsüller bu yağışlardan nasıl etkilenecek , onu da tahmin edemiyoruz . Allah çiftçinin yar ve yardımcısı olsun .
Yem fiyatları uçuşuna devam ediyor , her hafta fiyatlar artıyor , sonu nereye varacak bilmiyoruz . Yemciler de hammadde fiyatları dövize bağlı , çoğu dışarıdan geliyor zamdan başka seçenek yok diyorlar . Tarım ülkesiyiz , hayvanlarımıza yem bile yetiştiremiyoruz , sorsan Dünya bizi kıskanıyor .
Ekonomide işler iyi değildi , araya bir de seçim girdi , her şey alt /üst oldu . Hayat pahalılığı her alanda kendini gösteriyor . Marketler sürekli etiket değiştiriyor , Bunu yaşayarak çarşı pazarda görüyoruz . Bütün bunlara rağmen TÜİK Mayıs ayı enflasyonu nerdeyse sıfıra yakın açıkladı .
Ülkenin, ekonominin yanında en önemli sorunu “ Suriyeli Kaçkınlar “ buna niçin çözüm üretilmediğinin mantıklı bir açıklaması yok . Bu konudaki bilgilerde “sır” gibi . İddia ; 1,5 milyon Suriyeli’ye vatandaşlık verildiği ( Ümit Özdağ) . Evet , Suriyeli kaçkınlar “ bekaa sorunu”
İktidar medyasının gündemi , muhalefet partileri , vatandaşın hayrına bir gündemleri yok gibi .İktidarın vaatleri arasında işe alımlarda “mülakat sınavının “ kaldırılacağı vaat edilmişti . Uygulamada mülakatın kalkmadığının ilgili sendikaların açıklamalarından anlıyoruz .
Mahkeme kararı ile yapılan satışlarda , satışlar internet ortamında yapılıyor artık . İhaleye katılanlar birbirini görmüyor , satışın kimde kaldığı bilinmiyor. Böyle satışlar belki daha fazlaya satılmasına sebep oluyordur veya olmuyordur , bunu bilmiyoruz . Bunu yanlış buluyoruz . Satışların mahallinde satılması daha uygundur , şöyle ki ; satılan genellikle tarlalar alakasız , dışarıdan kişiler tarafından alınıyor , hemen akabinde satışa çıkarılıyor . Bu yanlış , neden yanlış , haksız bir kazanç sağlanıyor . Arazi bütünlüğü açısından komşu parsel sahiplerince alınması , komşuluk hakkı , tarım üretimi açısından önemli . Bu yanlıştan umarım kısa sürede dönülür , satışlar mahallinde yapılır .
Önceden araçlara takılan plakaya bakarak , aracın hangi ilçeye ait olduğunu bilirdik , bunun bazı pratik faydaları vardı. Örneğin Şuhut’ta tescil olan araçlar 03 S.. ile başlardı , 03 L.. ile Sandıklı gibi . Şimdi noterler alınan plakalara rastgele numaralar veriliyor , o aracın ili dışında nereye ait olduğunu bilmek mümkün değildir . Plakalarımızın eski haline gelmesini istiyoruz.
Doğal afetlerden uzak , bol ve bereketli kazançlar dilerim .