REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şuhut Anayurt Gazetesi

çiftçinin sesi

çiftçinin sesi
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
326 views
21 Haziran 2023 - 19:23
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ulusal Süt Konseyi ; Ülkemizde süt üretiminde üretim ve fiyat istikrarı sağlamak için kurulmuş , sektör paydaşlarının bulunduğu , ziraat odaları , süt üretici birlikleri , Tarım Orman Bakanlığı , Ticaret Bakanlığı , Et Süt Kurumu , Sağlık Bakanlığı , Milli Eğitim Bakanlığı , Hazine ve Maliye Bakanlığı , TÜİK , Rekabet Kurumu temsilcilerin , üniversiteler , süt işleyen firmaların üye olduğu bir kuruluş . Zaman zaman açıklamalar yaparak kamuoyunda dikkat çekmeye çalışırlar .
Hani bakınca devasa bir konsey , sütle ilgili herkes orada , yönetim kurulu , denetleme kurulu var . yaptırım gücü var mı bilmiyorum , şu ana kadar duymadım . Süt fiyatlarını frenleme vazifesi olduğu açık , aynı hareketi yem fiyatlarında da bekliyoruz .
Yem fiyatları sürekli yükseliyor , nedeni yem ilgili hammadde dışarıdan geliyor . Bazı ürünlerin gümrük vergisi de yükseltildi . Hal böyle olunca yem fiyatları sürekli yükseliyor .
Peki süt fiyatları ne alemde , süt fiyatları artma bir yana azar azar her ay düşürülüyor . Paraları her ayın başında ödeniyordu , paraları da ay sonuna öteleniyor . Süt üreticisinin para kazanması için olması gereken nedir ? 1 litre süt parası ile 1,5 kg yem alabilmesidir .
Son yıllarda doğru dürüst , akılcı bir hayvancılık politikamız olmadı . En akılcı hayvancılık politikası , “ küçük aile işletmelerinin “ desteklenmesidir . Küçük aile işletmeleri , kar/zarar hesabını en son yapar , hayvancılık onların “ yaşam biçimidir “ Oysa destekler nasıl ; küçük aile işletmeleri de destekleniyor ama işi hayvancılık olmayan şahıslara , şirketlere devasa destekler yapılıyor . Yapılıyor da sonuç ne ? terk edilen işletmeler , iflas eden firmalar .
AHDE VEFA
Şuhut Organize Sanayinin yapılması için ilk hareket Haziran 2004 dür . Organize Sanayi kurulması için müteşebbis heyette olmazsa olmaz Afyon Ticaret Odası , İl Özel İdaresi , Şuhut Belediyesi . İlk harcı bunlar atmıştır . Belediye ve İl Genel Meclisi tamam da Afyon Ticaret Odasının tavrı çok önemli , o tarihte ATSO başkanı Melih Yurter . O tarihte Şuhut İl Genel Meclisi üyesi Fahrettin Ünsal . ATSO başkanı Melih bey OSB için Sinanpaşa’da yapılmasından yanadır , Şuhut yolunun zor olduğu düşünmektedir . Rahmetli Fahrettin Hoca OSB nin Şuhut’a yapılması için olağanüstü gayret gösterir . Melih Yurter ile arası iyi olan Ali Akyol’u ( Hıdır’ın Ali) devreye sokar , ATSO Başkanı ikna edilir . İlk sermayeyi ATSO yatırır , OSB yapım işi başlar .
Şuhut Organize Sanayi Bölgesi geç de olsa epey mesafe kazanmıştır . 20 kadar firma faaliyete geçmiş , 10 tane firma yakın zamanda faaliyete geçmeye uğraşıyor . Öte yandan yeni 60 sanayi arsası sanayicilere kazandırma işi sona yaklaşılmış . Emeği geçen herkese teşekkürler .
Bunu mevzuyu anlatmadaki muradım , rahmetli Fahrettin Ünsal hocamızın adının ,bir yere verilmesi , yine Şuhut’ta pek çok kişinin öğretmen olmasında emeği geçen rahmetli Öğretmen Mehmet Kahvecioğlu ( o tarihlerde Gönen Öğretmen Okulu Müdürü) adının verilmesi Şuhut’a hizmet edenlere AHDE VEFA borcumuzdur. Bu görev de Başkan Recep Bozkurt’a düşüyor .

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.