Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı . Buğday fiyatları makarnalık buğday 6.50 tl , düşük vasıflı makarnalık buğday 6.25 tl , sert ekmeklik buğday 6.05 tl olarak açıklandı diğer ekmeklik buğday 6.025 tl , düşük vasıflı ekmeklik buğday 5,975 tl , arpa ,çavdar ,tritikale ise 5.50 tl olarak açıklandı. Ürünlerini 1 Eylül tarihine kadar TMO ya satanlara buğday için 1 tl , arpa için 0,5 krş destek verilecek . TMO haftanın 6 günü alım yapacak , paralar ürün tesliminden 10 gün sonra hesaplara yatacak. Anlaşılan TMO bu işi bu yıl sıkı tutacak gibi görünüyor. 2006 yılında İMF defoları boşalt stok yapmana gerek yok dedikten sonra depoları boşaldı , o depolar bir daha dolmadı ***********************************************************
Son yağışlar yüzümüzü güldürdü , yağışlar tam hızır gibi yetişti . Yağışlarda yer yer dolu zararı oldu , zararları sigorta şirketleri giderecek . Sulamanın ne kadar maliyetli olduğunu düşünürsek , gökten bereket yağdı , şükürler olsun .
*************************************************************
Tarihin en yüksek enflasyonunu yaşayan Türkiye , bir yandan bunu kabul etmeyen bir iktidar ile karşı karşıya .Başkan Erdoğan ; hala “Türkiye’nin enflasyon sorunu yoktur “ diyor. Gerçekte % 150 civarında hayat pahalılığı yaşamaya çalışan milyonlar. Ekmeğe zam kapıda , şeker kuyrukları başladı , mazot benzin lpg zamları seriye bağladı. Elektrik faturaları çiftçinin kabusu oldu. Çözüm mü ; Gelir/gider muhasebesi yeniden yapılmalı ,devlet harcamalarında tasarrufa gidilmeli , lüzumsuz harcamaları ertelemeli , aciliyet gösteren , verim alınacak sektörler desteklenmeli , garanti verilen ödemeler 2-3 yıl ötelenmeli , kur korumalı mevduattan vazgeçilmeli vb. kararlar acilen alınmalı .
************************************************************
Büyük Taarruzun 100. Yılı kutlamaları Şuhut’ta erken başladı . Bu kutlamaları zaman içine yaymak güzel bir karar , neredeyse her hafta bir etkinlik var . Bu kutlamaları organize eden Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Belediyesini tebrik etmek gerekir. Geçen hafta “ Büyük Taarruzda Şuhut’un Önemi “ konulu söyleşide Prof. Dr. Kemal Arı ve Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘i konuk ettik . Çok güzel , doyurucu sunum oldu. Dinleyiciler genellikle protokol diyeceğimiz kişiler ve öğrencilerdi . Halkın katılımı çok az , öğrencilerin ilgisi çok zayıftı , konuşmacıların sürekli ikazlarına rağmen sükunet bir türlü sağlamadı . Böyle durumlarda İlçe Milli Eğitim camiası dersine biraz daha çalışması gerekir.
*******************************************************************
Şuhut’ta neden sınavla girilen bir lise yok diye sormuştuk .İlçe Milli Eğitim bu konuda çalışmış , Şuhut Anadolu Lisesi ve Şuhut Kız Anadolu İmam- Hatip Lisesi sınavla girilen okullar listesine alınmış . Sıra geldi ilçemizin başarı sırasını yukarıya taşımaya .
************************************************************
Bir sorum da Şuhut Ziraat Bankasına ; Maaşa alınan “tüketici kredi si” hemen çıkıyor , hemen hesaba yatıyor . Zirai krediler 1 ay , bazen 2 ayda anca çıkıyor. Neden arkadaş bu krediler böyle ağırdan alınıyor , uzatılıyor ? . Bu da gösteriyor ki tüketim destekleniyor , üretim üvey evlat .
Zamlardan , doğal afetlerden uzak bol ve bereketli kazançlar dilerim.