Akparti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’in 15 kişilik A Takımı belli oldu. 1960-1961 yıllarında Şuhut Kaymakamlığı yapan ve aslen Afyonlu olan Muhittin Keskin’in kızı Mimar Zahide Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, Akparti İstanbul İl Başkanlığı Çevre Şehir ve Kültür Başkanı seçildi.
İSTANBUL’A AFYONLU YÖNETİCİ
Afyonkarahisarlı Mimar Zakire Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, Afyonkarahisar’dan milletvekili aday adayı olmuştu. İstanbul AFSİAD Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Zakire Nurdoğan Yüzbaşı AK Parti Kadın Kolları’nda da bir çok görevde bulundu.
14 Mayıs 2023’te yapılan seçimlerde AK Parti 28. Dönem Milletvekili aday adayı olan Z. Nurdoğan Yüzbaşıoğlu, aday adaylığını açıklarken yaptığı açıklamada şunları söylemişti;
“Ben Afyon’un yetiştirdiği uzun yıllar devlete hizmet etmiş Vali Muhiddin Keskin’in kızıyım. Hem eşimin hem de benim tarafım Afyon’la birebir bütün ilişkilerimiz ve yaşam paylaşımımız halen devam etmektedir. Afyon ana ve Ata yurdum. Neredeyse yılın yarısı buradayım. Evim, yurdum ve akrabalarım var. AK Parti’yle 2001 yılında siyasete başladım. İstanbul il kadın kolları kurucularındanım. 2001 yılından bu yana siyasetteki teşkilat çalışmalarım halen devam etmektedir. 2004 -2009 yıllarında Pendik ve İBB meclis üyeliği , İmar komisyonunda 5 sene , 2009 -2014 yıllarında Pendik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği , encümende görev yaptım. 2017 yılına kadar İstanbul il kadın kolları yönetim kurulu üyeliği devam etti. 2018 yılında Genel Merkez Kadın kolları MKYK üyeliği, 2020 yılında tekrar 2. kez MKYK üyesi olarak devam etmekteyim. Yerel yönetimler biriminde 42 ilin koordinatörlüğünü, Çevre Şehircilik ve iklim biriminde Akdeniz ve Ege Bölge koordinatörlüğünü, Teşkilat biriminde ise Siirt ve Batman illerinin koordinatörlüğünü devam ettirmekteyim. Müsiad İnşaat Sektör Kurulunda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunda İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı İstanbul AFSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı göreviyle de gücümüzün yettiğince mevcut teşkilatlarımızın gayretiyle memleketimize hizmet etmeye çalışıyorum.”