Recep Bozkurt
Muhittin Özaşkın

Şuhut Anayurt Gazetesi

Gündem

Gündem
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1.148 views
15 Haziran 2022 - 17:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Son yıllarda mevsimler mi kaydı bilinmez “nisan yağmurlarının “ yerini , “haziran yağmurları“ aldı . Artık baharı da yaşayamıyoruz , kıştan direk yaz mevsimine geçiyoruz . Havanın sıcak olması bu yağışları tehlikeli hale getiriyor . Dolu ve sel zarar veriyor . Çiftçiler dolu ve aşırı yağışlarda umulmadık zararlar görüyorlar . Şehirlerde durum daha vahim , çarpık yerleşim yerleri her yağışta felaketi yaşıyor . Suyun içinde kalan evler , işyerleri …
*******************************
Türkiye olarak çok şanslıyız , hep dahi ! Tarım Bakanlarımız oldu . Bundan önce , neden ithal ediyoruz diyenlere “paramız var alıyoruz “ , kepek pahalı diyen besiciye “seneye kepek ekin “ diyen bakanımız vardı . Şimdiki bakanımız da Venezuella’da buğday yetiştireceğiz diyor , Venezuella da buğday mı yetişecek , başka bir şey yetişecek zamanla göreceğiz . Önceki bakanlardan Mehdi Eker de 2013 yılında Sudan dan 780.000 hektar araziyi 99 yıllığına kiralamıştı. Bu araziyi işletmek için 2015 de şirket bile kuruldu , 2019 da Sudan da yönetim devrildi , yeni yönetim Türkiye’den taviz istedi , tarım ürünleri ile tavizler verildi , gümrük indirimi vs. anlaşmalar tekrar imzalandı velhasıl 8 yıldır hiç ekim –dikim , faaliyet yapılamadı ama bu şirketin yönetimi , müdürü – hıdırı tıkır tıkır maaşlarını alıyorlar . Sonuç olarak bizimkiler hep macera arıyorlar , sen kendi çiftçine destek ver de , bu çiftçi her şey yetiştirir .
********************************
Ülkemiz girdiği ekonomi türbülansından bir türlü çıkamadı . Ben ekonomistim diyen Başkan Erdoğan , Bu defa da 2023 yılının ocak –şubat aylarına vade istedi . TL sürekli değer kaybediyor , buna bağlı olarak her şeye zam yapılıyor . Mutfak yanıyor zaten de , küçük esnaf , küçük sanayici de çok zorlanıyor . Çok ilginç bu durumda , ekonomiyi bu hale getirenlerden biri de Damat Berat da hiç ortalıkta görünmüyor . Yaklaşık 2 yıldır adam piyasada yok , bu kadar önemli bir adam kimseye gözükmüyor , tebrik etmek lazım .
********************************
Malum , Şuhut çiftçisinin lokomotif ürünü patates ; çiftçimiz yıl boyunca patatesle yatar , patatesle kalkar . Hayatını patatese göre ayarlamıştır . mahsül para edince sevinir , ucuza gittiğinde borçları nasıl çevireceğini kara kara düşünür. Bu yıl patates tohumlarını piyasaya göre uygun aldık . Yalnız Şuhut Pancar kooperatifinden alınan “sertifikalı agria” tohumlarında sıkıntı olduğu yönünde çiftçilerden şikayetler var . Bu durumu ilettiğimiz yetkililer en kısa sürede ekili alanlarda inceleme yapacaklarını , gereken ne ise ortaklarımız lehine yapacaklarına söz verdiler . Afyon Pancar Kooperatifine güveniyoruz . Çünkü çiftçi verim alamazsa vay haline , bagajı borç senetleriyle dolu .
Zamlardan , doğal afetlerden uzak bol bereketli kazançlar dilerim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.