Şuhut Anayurt Gazetesi

Tohum tedariğinde ve süt üretimindeki sorunlar…

Tohum tedariğinde ve süt üretimindeki sorunlar…
589 views
09 Nisan 2025 - 20:50

Bir türlü gerginlik düşmüyor. İçeride ve dışarıda ülkemizin temel sorunları varken bu gerginlik niye? Bu gerginliği düşürme görevi iktidarın görevidir.
İçeride başta ekonomik sorunlar olmak üzere, temel yakıcı sorunlarımız vardır. Bu sorunları çözmek için ülkede yaşayan herkesten katkı sağlanmalı, dediğim dedik, çaldığım düdük modundan çıkmak gerekir. Böyle olunca ne oluyor, ben böyle istiyorum böyle olacak deniyor, bundan vazgeçilmelidir. Böyle olursa iç barış da kendiliğinden sağlanır.
Son yapılan tutuklamalara bakılırsa, hukuk siyasetin gölgesinden kurtulamıyor. Bu tür yargılamalarda aslolan tutuksuz yargılamadır, ben tutuklayayım diğer süreçler sonradan gelir mantığı toplumu germekte, evrensel hukuk kurallarına aykırıdır, hak gasbıdır. Unutmayın halk ile inatlaşanlar hep kaybetmiştir.
Dış politikada da işler iyi gitmiyor. Sovyetler Birliği dağıltıktan Türk Cumhuriyetlerinde emeğimiz çoktur. Turgut Özal, Süleyman Demirel bu topluluklara çok emek vermişlerdi. Şimdi ne oldu; biz Türk Cumhuriyetlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtamadık. Ama onlar Güney Kıbrıs Rum kesimini tanımaya başladılar, tanıyınca büyükelçi açacaklar. Bu nasıl dış politika?
Suriye’de işbaşına gelen Colani’de benzer uygulamalar yapıyor. Suriye’ye gidecek olanlardan 150 dolar harç, ayrıca Suriye’ye girecek Türk Tırlarından 9.500 dolar alma kararı aldı. Bu parayı çok gören Tırlar Irak üzerinden PKK’ya 2.500 dolar rüşvet ödeyerek giriyorlarmış. İnsanın aklına şu atasözü geliyor “Besle Kargayı Oysun Gözünü”
ŞUHUT GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ
Bu Ramazan Ayı’nda da görevlerini yaptılar. Hayırseverlerin zekat, fitre, sadakalarını titizlikle hak sahiplerine ulaştırdılar. Bu yaparken ifşa etmeden yapmaları da ayrıca güzel. Ayrıca hasta tedavileri, ameliyatlar , hastane, doktor bulmada yardımcı olmaları da başka güzel bir hizmet.
ÇİFTÇİLER TEDARİKTE SIKINTI ÇEKİYOR
Çiftçiler bu yıl da tedariğinde sıkıntı çektiği ürünler var. Misal; önemli üretimlerimizden olan “taze fasulye” tohumunda sıkıntı çekiyor .
Çiftçiler ayrıca şu gübreden var mı diye soruyor?
– Kalmadı, gelecek.
– Ne zaman gelecek?,
– Talep ettik, yazdırdık, bekliyoruz.
Bu olmadı, mağazanda neyin ne zaman satılacağını bileceksin. Yok sen talep ettin, senin
talebini yerine getirmiyorlarsa onlar da kusurludur, ayıplıyorum.
SÜT KRİZİ DEVAM EDİYOR
“Süt olmadan et olmaz” sözünü bu işlerle ilgililer bir türlü öğrenemedi. Biliyorlarsa da art niyetliler. Bu kararları alanlar “ithalat baronlarının” adamlarıdır. Bu sorunu çözmemekte direniyorlar. Son bir ayda yeme üç defa zam geldi, gelmeye de devam edecektir. Süt fiyatları Ulusal
Süt Konseyi’nin 17,15 TL olan referans fiyatına bile yaklaşmadı. 2024 yılı ilk 6 aylık buzağı destekleri ve 2024 yılı süt desteklerinden alacağı var üreticinin.
Bu haftanın tek sevindirici haberi “Nisan Yağmurları”