Şehit İbrahim Imış Şehadetinin 8. Yılında Şuhut’ta Dualarla Anıldı
Suriye’de 2018 yılında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, şehadetinin 8. yıl dönümünde baba ocağında yâd edildi. Şuhut ilçesinde düzenlenen anma programında duygu dolu anlar yaşandı.
Suriye’de 2018 yılında görev esnasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, şehadetinin 8. yıl dönümünde baba ocağı olan Şuhut’ta düzenlenen programla rahmet, minnet ve dualarla anıldı.
Şuhut ilçesinde gerçekleştirilen anma programı, şehidimizin ailesinin evinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, aziz şehidimizin ruhu için dualar edildi, eller semaya açıldı. Program boyunca duygu dolu anlar yaşanırken, şehit ailesinin metaneti ve vakur duruşu katılımcılara derin bir hüzün ve gurur yaşattı.
Şehit İbrahim Imış’ın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlenen programa devlet erkanı ve çok sayıda vatandaş yoğun katılım gösterdi. Anma programında; Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Vekili Maliye Binbaşı Ersoy Cansu, Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser, İlçe Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Özcan ve Şuhut Belediye Başkan Vekili İbrahim Tekin hazır bulundu. Bunun yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ile birlikte gaziler ve çok sayıda vatandaş da programa katılarak şehit ailesini yalnız bırakmadı.
Programda konuşan yetkililer, vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerin milletimizin gönlünde her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. Şehit İbrahim Imış’ın gösterdiği kahramanlık ve fedakârlığın asla unutulmayacağı belirtilirken, onun hatırasının gelecek nesillere aktarılmaya devam edeceği dile getirildi.
Anma programı kapsamında daha sonra şehidimizin kabri ziyaret edildi. Kabir başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi, şehidimizin ruhuna ithafen niyazda bulunuldu. Katılımcılar, şehidimizin kabrine karanfiller bırakarak saygılarını sundu.
Programın devamında misafirlere yemek ikramında bulunulurken, şehit ailesine taziyeler iletildi. Vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde şehit ailesinin acısını paylaşarak, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
Şehit İbrahim Imış’ın şehadetinin 8. yıl dönümünde gerçekleştirilen bu anlamlı program, milletimizin şehitlerine olan vefa duygusunun bir kez daha güçlü şekilde ortaya konulduğu anlara sahne olurken, aziz şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacağı bir kez daha gözler önüne serildi. >>Zafer Özaşkın
