ÇİFTÇİNİN SESİ – BAKIŞ AÇISI
Şuhut’un Cuma günü ağır konukları vardı. Afyonkarahisar Valisi, MHP ve AKP Milletvekilleri çeşitli etkinliklere katılmak için gelmişler , açılış , Vali halk günü yapmış, vekiller çarşı , esnaf ziyareti vs. Buraya kadar güzel , yetkililerin gelmesi çok kıymetlidir . Sorunlar anlatılmıştır vs.
Sosyal medyada gördüğüm bir milletvekili esnaf dükkanına giriyor hal hatır soruyor , güzel ama esnaf kardeşimiz şunu diyemiyor . Sayın vekilim biz sizi seviyoruz ama sizin iktidarınızdan memnun değiliz diyemiyor , ekonomiyi bitirdiniz ben bugün siftah etmedim diyemiyor .
İtirazımız , çok abartılı trafik ve güvenlik uygulamaları , yol kapatmalar vs. İmam Hatip Lisesinden gelecek konvoy için 20 dakika Kurtuluş Caddesi trafiği durduruldu . 20 den fazla araç konvoyunun geçmesini bekledik , sonra trafik açıldı. Vekillere hizmet edeceğiz diye asıllara eziyet ettiğinizin farkındamısınız .
Çiftçilerin en çok alım yaptığı kurumlardan birisi de Pankobirlik . Vadeli satışlar için en çok altı ay vade yapabiliyorlar , faizi aylık %3,5 , vadesinde ödenemeyen borçlar için aylık %5 faiz uygulanıyor . Bu yüksek faizdir . Panko yönetiminden bu faizleri makul bir seviye indirmesini bekliyoruz .
Libya Genelkurmay Başkanı ve heyetini taşıyan uçağın düşmesi sonucu şehit olmuşlardır . Uçağın ülkemizde düşmesi düşündürücüdür . Uçağın düşmesi çok değişik yorumlara açık ,pek çok soru işaretini içeriyor . Şu bir gerçek Libya bize her zaman destek olmuş bir ülkedir Muaammer El Kaddafi 1974 Kıbrıs Barış Harekatından bütün dünya bize ambargo uygularken her türlü desteği açıktan vermiş bir ülkedir . Kaddafi’yi BOP cular tasviye ederken maalesef BOP cuların yanında yer aldık .
İktidarın ve iktidar medyasının gündemi , uyuşturucu kullanan “tuzukurular” , bahis oynayan meşhurlar . Bunlar emekliliyi , dar gelirliyi ne ilgilendirir . Herkes geçim derdinde , asgari ücret beklenenin çok altında açıklandı , emekli maaşları da öyle olacak . Gündem bunlar olması gerekirken bilinçli bir şekilde konu saptırılıyor .
Son yağışlar yüzümüzü güldürdü , ama yine de beklediğimiz yağışlar , özellikle “ kar “ yağmadı . Bütün duamız bereketli bir yıl olması .
