Nihayet meteorolojinin uyarıları doğrultusunda kara kış yüzünü gösterdi. Ülkemizin tamamında aşırı soğuk ve yağışlı hava hâkim. Eskiden Kasım ayının 20’si -21’i geldiğinde Şuhut’a yılın ilk karı düşerdi. Şimdi iklimler ve mevsimler değişti. Yağış miktarı düştü.
Allah memleketimizi kuraklık afetinden korusun. Türkiye’de özellikle Orta Anadolu’da ciddi bir kuraklık söz konusu. Konya’da gördüğümüz obruklar yavaş yavaş Afyon’a doğru ilerliyor. İlk olarak Emirdağ’da karşımıza çıkan obrukların oluşumunda kuraklık kadar bilinçsiz sulama da bir etken.
Geçen sayıdaki “ŞUHUT FEN LİSESİ ZOR GÖRÜNÜYOR” başlıklı yazımız, okurlarımız ve hemşehrilerimiz tarafından üzüntüyle karşılandı. Eğitim alanında ilçemizin acil ihtiyacı olan Fen Lisesi “umutsuz bir vaka” haline geldi.
İnsan üzülmeden edemiyor, ülke ve Afyon siyasetinde güçlü olduğumuz dönemlerde Şuhut’a Fen Lisesi niye açılmadı?
Eskişehir’in Beylikova isimli bir ilçesi var. Nüfusu 5.723 olan Beylikova’da 2015 yılında Fen Lisesi açılmış.
Yine Eskişehir’in 20 bin nüfuslu Sivrihisar İlçesi’ndeki Fahri Keskin Fen Lisesi 2007 yılında açılmış.
Uşak’a bağlı 7 bin nüfuslu Sivaslı İlçesi’ndeki Dursun Yalım Fen Lisesi 2014 yılında açılmış.
Isparta’nın 7 bin nüfuslu Gönen İlçesi’ndeki Fen Lisesi 2014 yılında açılmış. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Komşumuz olan Denizli , Eskişehir, Kütahya, Isparta, Konya ve Uşak’ta Şuhut’tan daha küçük ilçelerde Fen Lisesi bulunuyor.
Eğer Milli Eğitim Bakanlığı’nın bize yani Şuhut’a dayattığı şartlar (nüfus, il merkezine uzaklık, gelişmişlik vb) objektif kriterler ise, yukarıda anlattığımız yerlerin hiç birisinde Fen Lisesi açılmaması gerekir.
Ama açılmış. Nasıl açılmış, kim etkili olmuş, bilmem. Ama bildiğim tek şey; elimizde fırsat varken, imkân ve güç varken Şuhut’a Fen Lisesi açılması için kimse parmağını bile kıpırdatmamış!.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken geçtiğimiz günlerde Afyon’a gelerek esnaf ve sanatkarlarla buluştu.
76 yaşındaki Bendevi Palandöken bildim bileli konfederasyon başkanı. Esnafın hangi derdine çare olmuş? Herhalde ölünceye kadar koltuğunda oturacak. Her neyse…
Çözmekte zorlandığım insanların başında Bendevi Palandöken geliyor. 28 Şubat post modern darbesinin baş aktörlerinden biri olan ve rahmetli Necmettin Erbakan’ın ensesinde boza pişiren Bendevi Palandöken, Akparti ile çok uyumlu çalışıyor. “Uyum” o kadar ilerledi ki, oğlu Barış Palandöken Akparti Milletvekili seçildi. Hani meşhur laftır; “kadere bakın, kimler kimlerle beraber?”
Bendevi Palandöken’i bırakalım ve asıl konumuza dönelim…
Toplantıya ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün büyük bir skandala imza atarak Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal ile İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’u toplantıya davet etmemiş. Oysa üyelere gönderilen davetiyede “…toplantıya Afyonkarahisar Milletvekillerinin katılacağı” belirtiliyordu.
Esnaf camiasında ve milliyetçi çevrelerde sevilen, sayılan bir isim olan Cengiz Üstün 2022 yılındaki genel kurulda Akparti’nin desteklediği Abdülkadir Konak’la kıran kırana bir seçim geçirmiş, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili esnafların oylarıyla başkan seçilmişti.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı olarak siyaseti “siyasetçilere” bırakıp esnaf ve sanatkarların sorunlarına odaklanması gereken Üstün, “milli irade” kavramına inanıyorsa , o toplantıya iktidarı ve muhalefetiyle, milletin temsilcisi milletvekillerini çağırmakla yükümlüdür.
İster “nezaketsizlik” ,ister “hukuksuzluk”, ne derseniz deyin, bu hareket “yanlıştır”. Son zamanlarda Afyonkarahisar’da görmekten üzüntü duyduğumuz şeyler yaşanıyor. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanı ve yine halkın oyuyla seçilmiş milletvekili dışlanıyor.
Bu tür manzaralara 28 Şubat döneminde çokca rastlamış ve ülkemizin geleceği adına üzülmüştük.
Eğer siz ; dün size yapılan insanlık dışı, antidemokratik tavır ve eylemlerin aynısını bugün başkalarına uyguluyorsanız; onlardan ne farkınız kalır?