REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şuhut Anayurt Gazetesi

Kısa Kısa Gündem

Kısa Kısa Gündem
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
293 views
09 Mart 2022 - 15:56
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ekonomide yaprak dökümü devam ediyor. Her şey alt-üst oldu . Ekmek kuyrukları , yağ kuyrukları , zamdan önce arabanının deposunu doldurma telaşı akaryakıt kuyrukları … Bunun sorumluları sorumlulukları kabul etmek yerine, evet arkadaş biz 20 yıldır bu işi yanlış yapmışız diyeceği yerde ,utanmadan sağa sola çemkiriyorlar . TBMM de söz alan AK partili Cahit Özkan eline kağıdı almış , akaryakıt Almanya’dan , Fransa’dan daha ucuz demez mi ! Evet Dünyada emtia fiyatları artıyor ama bizdeki aşırı artış TL nin aşırı değer kaybetmesinden dolayı olduğunu unutuyorlar .
Planlı bir tarım politikası olmadan çiftçi ayağa kalkamaz , çiftçi ayağa kalkmazsa Türkiye aç kalır . Güzel bir atasözümüz vardır “ Elden gelenle öğün olmaz” diye . İktidarın tarım bakanı “ paramız var , dışarıdan alıyoruz” dediği , gıda için paranız da yok , dışarıdan alamazsınız beyefendi , şimdi olduğu gibi.
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli her ne kadar affını istemiş deseler de , görevden alındı. Neden alındı çiftçide biriken “ gazı “ almak için. Yeni Tarım Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi . Tarımla ilgisi olan herkes sevindi , bekleyiz göreceğiz ama pek umutlu değilim. Neden ; Yeni bakan 2002 – 2011 yılları arasında TBMM de” Tarım Komisyonu Başkanlığı “ yapmış . Daha açık söyleyeyim . Bakanların yetkisi falan yok , onlar işin sekreterliğini yapıyorlar . Her şey Saraydan yönetiliyor . Sarayın bakış açısı değişmeden hiç kimse bir şey yapamaz .
Ulusal Süt Konseyi 8 Aralık 2021 de “süt “ referans fiyatlarını , litresi 4,70 tl olarak açıkladı . Bu fiyat tavan fiyat , Şuhut da süt 4,30 – 4,50 tl aralığında alınıyor . Aralık ayında bugüne başta yem olmak üzere elektrik , su gibi tüm maliyetleri yüzde yüz arttı . Süt fiyatlarının da güncellenmesi lazım değil mi ?
Tarım Kredi Kooperatiflerinde bu hafta seçimler var . Her zaman söylediğim bir söz vardır, Tarım Kredi kooperatifleri gerçek manada kooperatif olamadılar . 800.000 civarında ortağı , 1615 kooperatif , 204 hizmet bürosu , 19 iştirakı ile gerçek bir dev ama dediğim gibi bir kooperatif değil , “ kooperatif süsü verilmiş “ bürokratların egemen olduğu bir holding . Bürokrat egemenliği en küçük mağazadan , en üstte kadar böyledir. Yönetime seçilenler niçin seçildiğini bilmezler , bilsin de istemezler . Şu kararları imzalayın , cüzi bir imza parası öderler , tamam . Faizleri çok karışıktır , sabit faiz , değişken faiz , vadeleri de çeşitlidir , bu çeşitlilik neden , daha fazla faiz almak için , yapılandırmaları kurtarıcı değil , batırıcıdır. Banka gibi “kredi dosyası “ yaptırırlar , ipotek , kefil vs. Ortak olduğunda sermaye katılımı vermek zorundasın , o bina bağışını her yıl ödemek zorundasın, banka gibi limit tahsis ederler , üretici karta alış-veriş yaparsın , üretici kartla borç ödemeyemezsin . Ortağının ürününü istisnalar dışında almak için çaba sarfetmezler . Kısaca ortakların sözünün geçmediği bir yerdir.
Zamlardan , doğal afetlerden , salgın hastalıklardan uzak bereketli kazançlar dilerim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.