Minik Yürekler Camide Buluştu:“Camiler Çiçek Açacak”Projesi Şuhut’ta Hayat Buldu
Şuhut İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Camiler Çiçek Açacak” projesi kapsamında Kurtuluş İlkokulu öğrencileri, Kuran Kursu Camii’nde düzenlenen programda manevi bir atmosferde bir araya geldi.
Şuhut İlçe Müftülüğü ile Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Camiler Çiçek Açacak” projesi kapsamında Kurtuluş İlkokulu ile anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Kuran Kursu Camii’nde düzenlenen program, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımıyla adeta bir manevi şölene dönüştü.
Program, yatsı namazının cemaatle kılınmasıyla başladı. Cami saflarını dolduran çocukların neşesi ve heyecanı, camiye ayrı bir canlılık kattı. Açılış konuşmasını yapan Cami İmam Hatibi Osman Gültekin, projenin amacı hakkında bilgi vererek, çocukların küçük yaşlarda camiyle buluşmasının önemine dikkat çekti.
Şuhut İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Köylü ise konuşmasında, çocukların camiyi doldurmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, “İlkbaharda açan çiçekler gibi çocuklarımız bugün camimizi doldurdu. Evlatlarımızı manevi değerlerle buluşturan tüm velilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında İlçe Vaizi Abdüsselam Fırat, “Dünyada cennet bahçesi nasıl kazanılır?” temalı sohbetiyle çocuklara manevi değerleri sade ve etkileyici bir dille anlattı. Çocukların ilgiyle takip ettiği sohbet, velilerden de büyük beğeni topladı.
Kurtuluş İlkokulu Müdürü Abdülkadir Yonca da Müftülük ile gerçekleştirilen bu anlamlı iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projeye katkı sunan öğretmenlere ve çocuklarını yalnız bırakmayan velilere teşekkür etti.
Program, imam hatip lisesi öğrencileri tarafından okunan ilahiler ve hep birlikte getirilen salâvat-ı şerifelerle manevi bir atmosferde devam etti. Etkinliğin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilerek, çocukların cami sevgisinin pekiştirilmesi amaçlandı.
Şuhut İlçe Müftülüğü yetkilileri, bu tür projelerle çocukları camiyle ve manevi değerlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.
