Akademisyenlerin araştırma kültürünü güçlendirmeyi ve proje geliştirme kapasitesini artırmayı hedefleyen faaliyetler kapsamında, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Araştırma-Geliştirme Komisyonu tarafından “Proje Türleri ve Başvuru Süreçleri Eğitimi” düzenlendi.
Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Araştırma-Geliştirme Komisyonu tarafından akademisyenlerin araştırma kültürünü güçlendirmek ve proje geliştirme kapasitelerini artırmak amacıyla düzenlenen “Proje Türleri ve Başvuru Süreçleri Eğitimi” büyük ilgi gördü. AFSÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nilay İşitez ve BAP Proje Destek Biriminden Öğr. Gör. Dr. Cemre Nur Çetin’in sunumlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitim, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Feyza Sevim Erdoğmuş ve yüksekokulun akademik personelinin katılımıyla tamamlandı.
Eğitimde, Dr. Öğr. Üyesi Nilay İşitez, araştırmacıların en çok başvurduğu BAP proje türleri ve süreçleri hakkında detaylı bilgiler aktararak, proje hazırlık aşamasından yürütme ve sonuçlandırma süreçlerine kadar dikkat edilmesi gereken noktaları katılımcılarla paylaştı. Öğr. Gör. Dr. Cemre Nur Çetin ise proje çağrıları, başvuru adımları, bütçe planlaması ve süreç yönetimi konularında örnekler sunarak akademisyenlere rehberlik etti.
Katılımcılar, eğitim sayesinde farklı proje türlerini ve destek mekanizmalarını tanıma fırsatı bulurken, başvuru süreçlerinde karşılaşabilecekleri olası sorunlara karşı pratik çözümler de öğrenmiş oldu. SHMYO Müdürü Prof. Dr. Erdoğmuş, eğitimlerin akademik kapasitenin artırılmasına ve öğretim elemanlarının bilimsel üretkenliğinin yükseltilmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, benzer eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti. >>Sümeyra Doğar